23.6.2014

Juhannusajan ompeluita

Kylmä ja sateinen juhannus antoi mahdollisuuden ompeluun hyvillä mielin. Jatkoin suloisten puuvillaompeluiden linjalla, mutta uskalsin ottaa käsittelyyn myös Verson puodin yksisarviset ja ystävät yhdessä -trikoot.

Nämä hameet on ihania, kun niihin ei tarvitse kaavoja. Vähän kun käyttää mittanauhaa niin ne muodostuvat pelkistä kangassuikaleista. Saumurilla suurruuttelin vielä huolettomasti rullapäärmeet reunoihin. Helppoa ja siistiä.


Rimpsuhelmahame 116-122 cm


Rimpsuhelmahame 128-146 cm


Rimpsuhelmahame 62-74 cm
  

 Suloiset mekot toivomuksesta kesäjuhliin rimpsuhelmalla, ruusukkeilla ja liehuvilla hihoilla 80-92 cm ja 98/104 cm

Yksisarvisista paita rimpsuhelmalla 116 cm, kauluksessa joustopitsi ja hihansuut ja helma huoliteltu rullapäärmeelläKellohelmamekkoja ystävät yhdessä -trikoosta 2 kpl 122 cm ja yksi 104 cm. Pienimmän tein testiversiona ensin, joten lopulliseen versioon kavensin vielä hihoja. Sovituskuvassa mallasin mekkoa erittäin hoikan 3-vuotiaan päälle ja hihat olivat hänelle liian leveät kuten kuvasta näkyy. Ajatus kuitenkin oli tykäistuvammasta mekosta. Isomman mekon mallikuvista näkee miten halusin mekon istuvan ;-)

Tämä trikoo on sellaista vanhan roosan väristä mielestäni. Olisin ehkä toivonut sen olevan vähän kirkkaampaa vaaleanpunaista, mutta ihana se on näinkin.