21.2.2014

Me love Funny Faces mekko!

Uusimmassa lasten Ottobre -lehdessä on ihana hyvin yksinkertainen mekkomalli Funny Faces, johon tykästyin hirmuisesti. Harmittaa oikein kun vasta nyt ehdin sitä kokeilemaan. Kokeilin ensimmäiseksi pienempää kokoa ja tein 104 cm Siiri ja Myyry mekon raidallisilla hihoilla ja helmalla. Hirmu kiva kuosiyhdistelmä niistä syntyikin, mutta mekko oli ihan liian suuri saajalleen, joten tämä kappale on kaupan ;-)



Toiseksi työn alle pääsi mekko omalle tytölleni. Olen pitkään myös miettinyt miten käyttäisin Pikku Piltistä tilaamaani glitter silityskalvoa ja päädyin kruunuun rinnassa ja "rakkekoruun" toisessa hihansuussa. Mustalla pohjalla glitter pääsee kyllä hyvin esille, joten tämä oli nappivalinta värinä näitä yksityiskohtia ajatellen. Rannekoru on tehty pienistä silityskalvokukkasista, joita leikoin sellaisella askarteluleikkurilla kalvosta. Nyt prinsessalla on rokkiprinsessan kruunumekko niin kuin aiomme tätä mekko tästä eteenpäin kutsua. Prinsessa onneksi pienen neuvottelun jälkeen hyväksyi äidin valitseman mustan värin käyttöön, vaikka tipalla oli olisiko tämäkin mekko päätynyt myytävien listalle. 




Mutkattomaksti ei kuitenkaan mekon teko onnistunut. Ohjeen mukaan käytin helman rypytykseen framilonnauhaa ja otin mitan miehustan alareunasta. Vaikka näin tein niin helmakappale jäi aina pidemmäksi kuin yläosan alareuna ja jouduin käsin vielä ommellessa lisäämään rypytystä. Täytynee ensi kerralla käyttää vielä lyhyempää framilonnauhaa. Tai opetella sen käytön saloja paremmin :-D Toiseksi mekko on mielestäni turhan leveä yläosasta, joten kavensin sitä parilla sentillä.